Fremtidens fødestue

FUMAC er med til at indrette fremtidens fødestue

Regionshospitalet i Herning har for vane at tænke ud af boksen. Deres nye ’Fremtidens fødestue’ er ingen undtagelse. FUMAC har deltaget i det spændende udviklingsarbejde og leveret et sengestuemøbel til projektet i Herning, der uden tvivl kommer til at sætte en ny standard på området.

Design og indretning har rigtig stor betydning for vores velbefindende. Det har man også fundet ud af ved Hospitalsenheden Vest i Herning. Jordemødrene ved Regionshospitalet har derfor i samarbejde med bl.a. jordemoderuddannelsen skabt en helt ny og moderne fødestue, hvor den vordende familie løbende kan indrette sig efter den stemning, de er i – med lyd, lys, billeder og møbler.

Fremtidens fødestue, som projektet populært er døbt, er et resultat af flerårige undersøgelser, der viser, at jo mere tryg og afslappet parret føler sig undervejs, jo bedre og nemmere forløber fødslen. FUMAC, der i forvejen har en lang tradition for møbler og innovativ indretning, er en af
projektets samarbejdspartnere.

Design og indretning gør en forskel

Administrerende direktør for FUMAC, Peter Kristensen, er glad for at kunne bidrage til projektet i Herning, der allerede inden åbningen har fået stor omtale i medierne.

 - ”Vi synes, det er oplagt at være med i et projekt af den her karakter hos FUMAC. Især fordi det passer så godt med vores filosofi. For os handler det altid om at skabe løsninger med høj brugsværdi. Det vil sige møbler – som i kraft af deres design og funktioner – netop er med til at skabe det bedst mulige miljø. Det er vores erfaring, at det gør en stor forskel, når fokus er på det. ”

En seng skræddersyet til moderne fødestuer

FUMAC’s sengestuemøbel til ”Fremtidens fødestue” er
designet af husarkitekten, Lars Østergaard og produceret hos European House of
Beds.

- ”Målet med sengen har været – med inspiration fra den
klassiske chaiselong – at skabe en hyggelig stemning for parret og samtidig
gode arbejdsbetingelser for jordemoderen. Der er bl.a. hæve-/sænkefunktion og
puffer kan nemt flyttes rundt for at yde optimal støtte. Kvinden kan kort sagt
holdes så længe som muligt ude af patientsengen. Det er noget, som er et stort
ønske for alle parter”, siger Peter Kristensen og fortsætter:

- ”Vi har allerede fået positiv respons på sengen, der vil være på de 6 fødestuer, der er yderligere planlagt. Der er ingen tvivl om, at ”Fremtidens fødestue” bliver fremtiden – ikke bare i Danmark. Den udvikling er naturligvis spændende for os, og den ekspertise, vi har på området. Og det
passer også godt ind i de planer, vi har om nye markeder og fortsat vækst”, afslutter Peter Kristensen.

Læs mere om FUMAC på www.fumac.dk/dk/om-os