Om ATOM historie

1947 - det hele startede med trælegetøj

Kort efter 2. Verdenskrig blev Møbelfabrikken Atom etableret. Produktionen var udelukkende trælegetøj som mange friske, danske drenge havde glæde af. I 1960 etablerede Svend Ravnsbæk som ung møbelsnedker Vemb Møbelfabrik. Det gik godt - så godt at han 5 år senere havde råd til at overtage Møbelfabrikken Atom, hvor han samlede aktiviteterne under Vemb Møbelfabrik. Den virksomhed som i dag er kendt under navnet Atom Furniture.

1965 - guldmedalje på verdensudstillingen i Paris

Legetøjet blev lagt på hylden og produktionen focuseret på møbler. Vemb Møbelfabrik blev hurtigt kendt for sit gode møbelhåndværk og fine kvalitet. Det blev bl.a. honoreret i 1965 på verdensudstillingen i Paris, hvor virksomheden fik en pris for et nyudviklet skrivebord i palisander. Senere blev produktionen lagt om, og var blandt den første i Danmark som overgik til produktion af fyrretræsmøbler, men som finér-reoler.

1992 - anden generation på banen

Norbert Ravsnbæk, der er søn af stifter overtager ledelsen af virksomheden. Kernekompetencen - produktion af finér-reoler - bibeholdes og styrkes ved en udbygning af nye reolserier målrettet mod de største danske retailkæder.

2001 - dansk gazellevirksomhed

I oktober 2001, blev virksomheden udnævnt til Gazellevirksomhed i Dagbladet Børsen og Dun & Bradstreet Danmark A/S blandt de 849 virksomheder i Danmark, der opfylder de krav, der stilles til moderne og velfunderede virksomheder.

2004 - navneskifte til Atom Furniture

I foråret 2004 tager virksomheden navneskifte til Atom Furniture. Dels er det lettere at kommunikere samtidig med at virksomheden fik et nyt grafisk og mere tidssvarende designløft - herunder bl.a. nyt logo, andet udtryk i brochuremateriale m.v. - der gør det lettere at brande virksomhed og de enkelte reolserier.

2007 - vækstvirksomhed igen

Atom Furniture udnævnes til vækstvirksomhed af dagbladet Børsen og Dun & Bradstreet Danmark A/S blandt danske virksomheder, der opfylder de krav, der stilles til moderne og velfunderede virksomheder.

2014 - Atom Furniture bliver en del FUMAC

FUMAC overtager møbelserien fra Atom Furniture og viderefører de stolte møbeltraditioner