English site is coming soon
FSC Ugen 2022

FSC Ugen 2022

En for alle – alle for en. I uge 14 fejrer vi for 11. år i træk FSC® Ugen, og i år skal det handle om biodiversitet. Hvorfor? Fordi arter lige nu forsvinder 100-1.000 gange hurtigere, end vi havde forventet, at de ville – og når en art er forsvundet, kommer den ikke tilbage. Vores biologiske mangfoldighed er med andre ord under enormt pres, og det er vores pligt at passe på den. For vores egen skyld og for de kommende generationer.

Skovene og livet i skovene er et essentielt led i vores bevarelse af biodiversitet, både i Danmark og over hele kloden. Går vi ture og opholder os i mangfoldige skove, får vi ikke bare spændende oplevelser, der gør os klogere og forhøjer vores mentale sundhed. Den mangfoldige natur er også vigtig at bevare, fordi den eksempelvis giver os rent drikkevand, lagrer kulstof for os, fungerer som klimasikring mod mere nedbør og spiller en vigtig rolle i en vedvarende bestøvning af planter. Den gør en masse gode ting, som vi alle nyder godt af hver eneste dag.

Derfor hylder FSC Ugen i år den mangfoldighed af arter og liv, som vores skove og verden er hjem for og det håber vi, at I vil hjælpe os med!

Når du køber et FSC certificeret produkt fra FUMAC, er du med til at passe godt på Larve af Stor Bladhveps, vores biodiversitet og skovens andre væsener – fra store og små.

  • Dyrets navn: Larve af Stor Bladhveps
  • Længde: Larve 45 mm
  • Kendetegn: Blandt mere en 600 arter af bladhvepse i Skandinavien er denne én af de allerstørste. Larvernes sorte huller er åndehuller, spirakler, hvorigennem larven får ilt via dens luftrørssystem. Hvis larven bliver forstyrret, kan den forsvare sig ved at sprøjte en gulgrøn giftig blodvæske ud gennem siderne.
  • Levested:  De voksne kan i foråret findes i løvskov, og om sommeren kan larverne findes på forskellige løvtræer, specielt birk.
  • Alder: Larven træffes i september og overvintrer