English site is coming soon
Dansk håndværk siden 1956

Dansk håndværk siden 1956

 

Fra hønsehus til møbelfabrik

FUMAC A/S blev grundlagt i 1956 i Handbjerg som Hanbjerg Møbelfabrik af snedkermester Egon Jensen. Egons mors hønsehus blev omdannet til produktion på Kirkevej 27 i Handbjerg.

Hanbjerg Møbelfabrik staves uden ”d”, mens byen Handbjerg staves med ”d”. Egon fjernede ”d’et”, fordi han syntes, at det var bøvlet med et ekstra bogstav, eftersom man jo dengang skrev alt i hånden.

De første mange år producerede Egon Jensen og hans stab af møbelsnedkere boligmøbler som hylder, reoler, chatoller, kommoder og senge med lamelbunde, og i 1970’erne blev bogkasser i teakfiner hovedproduktet med USA som hovedmarked. Sideløbende med møbelproduktionen, byggede Egon Jensen også sejlbåde, fordi sejlads var Egon Jensens store passion.

I 1981 blev salgsselskabet FUMAC A/S etableret. Navnet FUMAC er en sammentrækning af Furniture Makers Cooperation. I 2009 ændrede Hanbjerg Møbelfabrik navn til FUMAC A/S.

Fremtidssikret

Efter Egon Jensens alt for tidlige død i 1989 overtog sønnen Tommy Jensen. I dag råder FUMAC A/S over 18.000 kvadratmeter fabrik i Vinderup, hvor vi producerer erhvervsmøbler, Private Label-møbler primært til hjemmet samt OEM-møbeldele. Vi samarbejder med prisvindende danske arkitekter og designere. Flere af de designede produkter har gennem de seneste år vundet internationale design priser som Red Dot Award og Good Design.

Vi er altid på forkant med den teknologiske udvikling, og vi ser vores investeringer i den nyeste teknologi som en af de væsentligste årsager til, at vi kan bevare produktionen i Danmark. Derved sikrer vi en mere fleksibel produktionstid og reaktionstid fra ide til produktion af det færdige produkt.

FUMAC A/S er god form og kvalitet forenet med en attraktiv pris.