English site is coming soon
FUMAC har fuld fart på FSC

FUMAC har fuld fart på FSC

Pressemeddelelse: Vestjyske FUMAC i Vinderup har i flere år været FSC® certificeret, men som noget nyt tilbyder virksomheden siden årsskiftet FSC som standard på det komplette erhvervsmøbelsortiment. Som den første og indtil videre eneste erhvervsmøbelproducent i Danmark er FUMAC gået ’all in’ på FSC.

FUMACs vision er at ville være bedst til bæredygtige løsninger og har derfor stort fokus på miljø og bæredygtighed. Seneste tiltag med en udvidelse af FSC-licensen er derfor helt i tråd med FUMACs CSR- og miljøstrategi. ”Vi har altid købt bæredygtigt ind hos vores FSC certificerede underleverandører, men det er ikke det samme som selv at være FSC certificeret og at kunne tilbyde FSC certificerede produkter”, fortæller administrerende direktør Per Susgaard.

”For et par år siden valgte vi – med vestjysk sindighed – at lade et begrænset sortiment FSC-certificere. Primært vores IT-system skulle tilpasses, ligesom vi skulle have vores øvrige administrative og produktionsmæssige procedurer tilpasset FSC-standarderne”, fortæller Per Susgaard. ”Ikke kun for miljøets skyld, men også for at undgå eksempelvis dobbelt lagerlægning har vi nu valgt en ’all-in’ løsning, hvor kunderne ikke får mulighed for at vælge”, udtaler den administrerende direktør og tilføjer, at selvom det i flere tilfælde betyder en merpris for FUMAC, har FUMAC valgt, at prisen på erhvervsmøblerne ikke skal stige af den grund: ”Vi var bekymrede for, om nogen ville vægte pris højere end grønne indkøb”, uddyber Per Susgaard.

Den største FSC udfordring har været linoleum, som er et naturmateriale. Trods linoleums popularitet pga. bl.a. dets høje kvalitet, holdbarhed, hygiejne og antistatiske overflade, har FUMAC ikke kunnet opstøve nogen FSC-certificerede linoleumsprodukter til møbler – kun til gulve. ”Som en slags kompensation for dette valgte vi at bruge ressourcer på at lade vores linoleum miljømærke efter den europæiske EU-Blomsten miljømærkning”, fortæller den adm. direktør Per Susgaard. EU-Blomsten har fokus på at begrænse den samlede miljøpåvirkning fra produktions-, brugs- og affaldsfasen og stiller bl.a. skrappe miljø- og kemikaliekrav til møblerne set ud fra et livscyklusperspektiv. Der stilles også krav til en høj andel af træ fra certificeret skovbrug. FUMAC opnåede i slutningen af 2019 en EU-Blomsten licens på udvalgte produkter – heriblandt hæve-/sænkeborde med linoleumsoverflader – som de første i Danmark.

Den adm. direktør Per Susgaard har derfor med seneste FSC tiltag ekstra grund til at være stolt: ”Vi er glade for at kunne tilbyde bæredygtige løsninger produceret under bæredygtige forhold. Vi gør det, fordi vi mener, at det er bedst for alle: Der bliver ikke fældet mere træ, end skovene kan nå at reproducere og FSC er en sikkerhed for at dyr, planteliv og skovarbejderne bliver beskyttet – og så bidrager FSC i øvrigt til mindst 14 af de 17 verdensmål”, slutter den adm. direktør.

Yderligere oplysninger: Per Susgaard, adm. direktør, FUMAC A/S, mobil 40 28 70 34, ps@fumac.dk, www.fumac.dk

Fakta om FSC

FSC står for Forest Stewardship Council® og er en certificerings- og mærkningsordning til træ fra ansvarligt drevne skove og kontrollerede kilder. FSC dokumenterer, at et produkt er lavet af ansvarligt og kontrolleret træ. Det betyder bl.a.
• at der ikke fældes mere træ, end skoven selv kan nå at reproducere;
• at der stilles skrappe krav til brugeren af pesticider og kemikalier;
• at skovarbejderne får en ordentlig løn og ordentlige arbejdsforhold
• at de indfødte folk, deres kulturelle værdier og de steder, de bor og færdes, respekteres.

Læs mere på www.fsc.dk
FUMACs licenskode FSC® C138939.

Fakta om FUMAC

Antal ansatte: 90 medarbejdere
Fabrik: 18.000 m² produktion beliggende i Vinderup, Vestjylland
Sortiment: Erhvervsmøbler, Boligmøbler samt OEM/Private Label produktion
Omsætning: Trecifret millionbeløb – heraf 17% eksport til strategisk udvalgte lande

Læs mere på www.fumac.dk

Download pressemeddelelse