English site is coming soon
FUMAC med fortsat fint resultat – trods corona

FUMAC med fortsat fint resultat – trods corona

Pressemeddelelse: Den vestjyske møbelproducent FUMAC i Vinderup viser endnu en gang positive tal i årets nyligt offentliggjorte regnskab. Et overskud der dog er påvirket af COVID-19 udbruddet tidligere i år.

Ledelsen anser årets resultat som tilfredsstillende, idet der i forbindelse med udbruddet af COVID-19 pandemien blev konstateret en væsentlig nedgang i aktivitetsniveauet i de sidste 4 måneder af regnskabsåret, hvilket har påvirket selskabets indtjening i negativ retning.

’Da Mette (Frederiksen, red.) lukkede ned, mærkede vi en øjeblikkelig nedgang i ordreindgangen’, udtaler adm. direktør Per Susgaard. ’Telefonerne var helt stille og ordrebogen tom fra den ene dag til den anden. Ingen virksomheder ønsker at investere i erhvervsmøbler, når ens egen virksomheds fremtid er usikker’, fortæller direktøren. ’Det handler også om signalværdier – hvis man selv har måttet afskedige medarbejdere, går man ikke ud og investerer i nye møbler. Så kan de gamle godt bruges’.

FUMAC der i mange år udelukkende fokuserede på kontormøbler har inden for de seneste år vundet indpas på boligmøbelmarkedet samt OEM/Private Label markedet. ’Det har helt klart været en styrke for os’ fortæller adm. direktør Per Susgaard, der beretter om, at virksomheden har oplevet en massiv fremgang på boligmøbelsiden. ’Vi har helt klart kunnet mærke, at folk har været hjemme og har villet forkæle sig selv med nye møbler til stuen, nu hvor udenlandsrejsen er blevet aflyst’, udtaler den administrerende direktør.

At FUMAC har haft boligmøbelsegmentet som et ekstra ben at stå på, har været medvirkende årsag til, at virksomheden ikke har benyttet sig af statens hjælpepakker. ’Vi har oplevet en stor fleksibilitet og loyalitet fra vores dygtige og uundværlige medarbejderes side, da vi en overgang måtte tilpasse kapaciteten til det aktuelle aktivitetsniveau’, fortæller adm. direktør Per Susgaard. Konkret betød coronaen, at produktionen gik på fordeling, mens funktionærerne frivilligt gik ned i løn og tid i en periode. I skrivende stund er FUMACs primære segment – kontormøbelmarkedet – dog tilbage på samme aktivitetsniveau som før nedlukningen.

At overskuddet ikke har været større skyldes ikke kun COVID-19, men også den faldende norske krone, hvilket gør ekstra ondt, eftersom at Norge er virksomhedens største eksportmarked. Gennem regnskabsåret har der dog været et fortsat fokus på forøgelse af eksportomsætningen til øvrige lande ligesom virksomheden har haft succes med salg til danske kunder med en særdeles stor eksportandel.

FUMACs vision om at ville være bedst til bæredygtige løsninger på det nordiske marked – og til udvalgte kunder – er i de forgangne år blevet forstærket gennem en komplet FSC® certificering, EU-Blomsten miljøcertificering, arbejdet med udvalgte verdensmål samt udarbejdelse af Code of Conduct og CSR politik. Dertil kommer at firmaets grønne investeringer, investeringer i produktudvikling samt nye kunder helt klart har båret frugt.

FUMACs grønne strategi og bæredygtige rejse vil fortsat være central i virksomheden samt i virksomhedens branding i det/de kommende år sammenholdt med FUMACs mission om at levere funktionel brugsværdi til kunderne. Brandingen omfatter ikke kun FUMACs bæredygtige løsninger, men også FUMAC som en bæredygtig virksomhed, samarbejdspartner og som arbejdsplads.

Forventningerne til det kommende år er forbundet med en del usikkerhed, da coronapandemien stadig fylder nationalt og internationalt. Det er dog ledelsens opfattelse, at omsætningen må forventes at ligge på niveau med 2019/20. Investeringer i produktionsapparat tillige med et igangsat lean projekt med produktivitetsforbedrende samt kapacitetsmæssige tiltag for øje har til formål at øge bundlinjen i det kommende år.

Yderligere oplysninger:

Per Susgaard, adm. direktør, FUMAC A/S, mobil 40 28 70 34, ps@fumac.dk

Bjarki Mohr, bestyrelsesformand, FUMAC A/S, mobil 21 84 63 33, bjarki.mohr@gmail.com

Læs mere på www.fumac.dk

FUMACs licenskode FSC® C138939

Download pressemeddelelse 03-11-2020