English site is coming soon
Fremtidens fødestue Hospitalsenheden Vest

Fremtidens fødestue

Regionshospitalet i Herning har for vane at tænke ud af boksen. Deres nye ’Fremtidens fødestue’ er ingen undtagelse. FUMAC har deltaget i det spændende udviklingsarbejde og leveret et sengestuemøbel til projektet i Herning, der uden tvivl kommer til at sætte en ny standard på området.

Design og indretning har rigtig stor betydning for vores velbefindende. Det har man også fundet ud af ved Hospitalsenheden Vest i Herning. Jordemødrene ved Regionshospitalet har derfor i samarbejde med bl.a. jordemoderuddannelsen skabt en helt ny og moderne fødestue, hvor den vordende familie løbende kan indrette sig efter den stemning, de er i – med lyd, lys, billeder og møbler.

Fremtidens fødestue, som projektet populært er døbt, er et resultat af flerårige undersøgelser, der viser, at jo mere tryg og afslappet parret føler sig undervejs, jo bedre og nemmere forløber fødslen. FUMAC, der i forvejen har en lang tradition for møbler og innovativ indretning, er en af projektets samarbejdspartnere. For os handler det altid om at skabe løsninger med høj brugsværdi – det vil sige møbler – som i kraft af deres design og funktioner – netop er med til at skabe det bedst mulige miljø.

FUMACs sengestuemøbel til ”Fremtidens fødestue” er designet af husarkitekten, Lars Østergaard og produceret hos European House of Beds. Målet med sengen har været – med inspiration fra den klassiske chaiselong – at skabe en hyggelig stemning for parret og samtidig gode arbejdsbetingelser for jordemoderen. Der er bl.a. hæve-/sænkefunktion og puffer kan nemt flyttes rundt for at yde optimal støtte. Kvinden kan kort sagt holdes så længe som muligt ude af patientsengen. Det er noget, som er et stort ønske for alle parter.

Projektet har fået stor omtale i medierne.

Fotokreditering Emil Sanggaard, Hospitalsenheden Vest.